Skip to main content
 • Wing Chun Kung Fu zelfverdediging

  Wing Chun Kung Fu zelfverdediging

  Zelfverdedigingslessen Wing Chun Kung Fu helpen je om mentaal en fysiek sterker te worden.

WING CHUN KUNG FU VOOR ZELFVERDEDIGING IN HAARLEM

Sportcentrum Wu Dae Haarlem geeft al meer dan 25 jaar lessen in de eeuwenoude vechtsport Wing Chun Kung Fu voor zelfverdediging. Dit gebeurt onder persoonlijke begeleiding van professionele en deskundige leraren. Het regelmatig trainen van de vechtsport Wing Chun geeft je veel voordelen. Door de trainingen bouw je aan een betere conditie, concentratie, vermindering van stress, je grenzen leren aangeven, jezelf kunnen verdedigen en een gezond, sterk en fit lichaam. Wij besteden er aandacht aan dat onze Wing Chun lessen altijd in een positieve en opbouwende sfeer plaatsvinden. Sportcentrum Wu Dae is zeven dagen per week geopend en goed bereikbaar.

Wat is Wing Chun Kung Fu

Wing Chun Kung Fu is een effectieve chinese vechtskunst voor zelfverdediging waarin je leert slim en logisch te reageren in gevechtssituaties. Tijdens onze lessen leer je door instinctieve reflexen hoe de kracht van je tegenstander te gebruiken om deze te overmeesteren met als doel een eventueel gevecht op een zo eenvoudig mogelijke wijze, snel en doeltreffend te beëindigen zelfs als de tegenstander sterker en groter is.

Wing Chun kenmerkt zich hierin door haar nuchterheid en no-nonsense technieken. Ze heeft dan ook geen acrobatische drakendansen, vliegende trappen of show elementen. Deze zijn mooi om te zien,maar vaak onrealistisch in een confrontatie. De focus in de lessen ligt op het aanleren en perfectioneren van de techniek die wordt gebruikt. Hierdoor is beoefening van Wing Chun door vrijwel iedereen, man of vrouw, ongeacht de leeftijd mogelijk.

Oorsprong Wing Chun

Wing Chun is zo’n 300 jaar geleden ontwikkeld in zuid China door Ng Miu een non uit het shaolinklooster. Deze vechtkunst is vernoemd naar haar eerste leerling Yim Wing Chun. De stijl werd in de vier daaropvolgende generaties vooral individueel en in kleine kring doorgegeven. Daarna is Wing Chun vooral groter en bekender geworden door Ip Man, ook wel geschreven als Yip Man. Hij bracht Wing Chun van China naar Hong Kong. Er zijn verschillende films gemaakt over het leven van Ip Man en de vechtkunst Wing Chun. Eén van de studenten van Ip Man was de legendarische Bruce Lee. De grootste vechter van Ip man was Wong Shun Leung die veel 1 op 1 gevechten heeft geleverd en ongeslagen is. Wong shun Leung bracht Wing Chun in de jaren 80 naar Europa. In Nederland is dit toen door verschillende scholen/leraren opgepakt en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds enthousiast verspreid. Zo ook bij Sportcentrum Wu Dae met een team van professionele leraren die jou graag deze mooie vechtkunst willen leren.

Inhoud lessen

Bij Sportcentrum Wu Dae leer je in het begin vooral de basisconcepten van Wing Chun, die bewezen effectief zijn. Maar bij Wu Dae leer je ook dat Wing Chun meer is dan alleen effectieve zelfverdediging. In onze Wing Chun lessen ontwikkel je bijvoorbeeld een betere conditie, beter balans, meer zelfvertrouwen, je grenzen kunnen/durven aangeven, stressbestendigheid, meer lichaamsbewustzijn en mentale & fysieke krachten. Je leert over hoe adem te halen, filosofieën, theorieën en principes, maar ook hoe jij je legaal verdedigt tegen een agressor. Het uiteindelijk doel is dat je je door de trainingen aanvallend leert te verdedigen binnen de vijf afstanden: trap, stoot, knie/elleboog, clinch en grond. Onze Wing Chun lessen worden 5 dagen per week gegeven door ervaren enthousiaste docenten. Er zijn geen vaste dagen dat je moet trainen. Elke keer kan je weer kijken welke dag en tijd jou het beste uitkomt om te komen trainen.

VOOR WIE IS WING CHUN KUNG FU?

Wing Chun Kung Fu zelfverdediging is er voor iedereen, ongeacht fitheidsniveau. In ons eigen Sportcentrum kan je op elk moment instromen. De lessen worden gegeven op de maandagavond, dinsdagavond, donderdagavond en de zaterdagmiddag. Voor kinderen bieden wij ook Wing Chun Kung Fu lessen aan. Kijk voor meer informatie op: Kung Fu voor kinderen.

Wing Chun in jouw dagelijkse leven

Wing Chun is ook in het dagelijks leven goed toepasbaar. Door de trainingen leer je vereenvoudigd te denken, zonder omwegen en zonder onzin.
Initiatief nemen in plaats van af te wachten. Je doelen nastreven. Vooruit zien in plaats van altijd overrompeld te worden door een situatie.

WAT NEEM JE MEE?

Een trainingsbroek, een shirt, sportschoenen en een gezonde portie enthousiasme dat is alles wat je nodig hebt. Zorg dat je minimaal zo’n 10 minuten voor de les aanwezig bent zodat we even kennis kunnen maken, je tijd hebt om je om te kleden en we op tijd met de les kunnen beginnen.

GRATIS WU DAE WING CHUN T-SHIRT

Het volgen van een proefles bij Sportcentrum Wu Dae is uiteraard zonder verplichtingen. Ben je echter na de proefles enthousiast geworden en wil je direct lid worden? Dan ontvang je bij je lidmaatschap een gratis Wing Chun Wu Dae t-shirt.

Lestijden Wing Chun

Volwassenen

 • Maandag:

  20.15 - 21.45

 • Dinsdag:

  20.15 - 21.45

 • Donderdag:

  19.00 - 20.15  Leraren klas     
  20.15 - 21.45  Reguliere klas  

 • Zaterdag:

  16.30 - 18.00

Jeugd

 • Maandag:
  6 t/m 14 jaar

  16.00 -17.00

 • Woensdag:
  6 t/m 9 jaar

  15.00 - 15.45

 • Woensdag:
  9 t/m 14 jaar

  16.00 - 17.00

 • Vrijdag:
  6 t/m 9 jaar

  16.00 - 16.45

 • Vrijdag:
  9 t/m 14 jaar

  17.00 - 18.00

 • Zaterdag:
  12 t/m 75 jaar

  16.30 - 18.00

Voordelen Voordelen

Voordelen

 • Gratis proefles
 • Voor mannen, vrouwen en jeugd
 • 7 dagen per week open
 • Eigen Martial Arts Studio in Oosterse sfeer
 • Positieve, vriendelijke sfeer
 • Maandelijks opzegbaar
 • Gratis parkeren
Gratis Proefles Wing Chun Gratis Proefles Wing Chun

Gratis Proefles Wing Chun

Ben je nieuwsgierig geworden? Volg dan een vrijblijvende Gratis Proefles Wing Chun Kung Fu in Haarlem. Proef de sfeer en wij durven te wedden dat de proefles zelfverdediging / Wing Chun je bevalt. Let op, we hebben een tijdelijk extraatje voor jou: meld je snel aan!

MELD JE HIER AAN VOOR EEN VRIJBLIJVENDE EN GRATIS PROEFLES

 • Maandelijks opzegbaar

 • 7 dagen per week geopend

 • Meer dan 25 lessen in de week

 • Groepslessen in de ochtend, avond en weekend

 • Train wat en wanneer je wilt

Inschrijfformulier

Laat ons je naam weten.
Laat ons je e-mailadres weten.
Laat ons je telefoonnummer weten.
Laat ons je geboortejaar weten.
Laat ons je opmerkingen of vragen weten.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Zonder akkoord mogen wij uw aanvraag niet ontvangen.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.