Wing Chun Kung Fu

Wing Chun Kung Fu in Haarlem

De ultieme verdedigingskunst voor iedereen!
De ultieme verdedigingskunst voor mannen, vrouwen en jeugd!
Slider

Wat is Wing Chun Kung Fu?

Wing Chun Kung Fu is de Zuid-Chinese stijl van de bekende vechtsport Kung Fu. Bij Wing Chun Kung Fu train je jouw lichaam om logisch en slim te reageren in gevechtssituaties. Je leert hoe je via instinctieve reflexen de kracht van je tegenstander gebruikt om hem of haar te overmeesteren. Zelfs als deze groter en sterker is. Door de trainingen leer je ook mentale weerbaarheid: nee durven zeggen, grenzen stellen en jezelf de moeite waard vinden om voor op te komen.

De Wing Chun Kung Fu lessen:

Bij sportschool Wu Dae leer je in de eerste trainingen vooral de basisconcepten van Wing Chun Kung Fu, die bewezen effectief zijn. Daarnaast leer je hoe jij je legaal verdedigt tegen een agressor. Het uiteindelijke doel is dat je je aanvallend leert te verdedigen binnen de vijf afstanden: trap, stoot, knie/elleboog, clinch en grond.

Bruce Lee en Yip Man

Wing Chun is ongeveer 300 jaar geleden door een vrouw in China ontwikkeld. De stijl is vooral bekend geworden door Yip Man. Hij bracht Wing Chun Kung Fu van het ‘gesloten’ China naar Hong Kong. Er zijn meerdere films gemaakt over en geïnspireerd op het leven van Yip Man. Hij was tevens de Wing Chun Kung Fu leraar van de legendarische Bruce Lee.

Voor wie is Wing Chun Kung Fu?

In principe kan iedereen op zijn of haar eigen niveau Wing Chun Kung Fu beoefenen. Een zekere lichamelijke gezondheid is echter gewenst. Heb je twijfels, overleg dan met één van onze Kung Fu leraren op onze sportschool in Haarlem. Zij kunnen je helpen om de juiste lichamelijke gezondheid te bereiken om Wing Chun Kung Fu te beoefenen zodra deze niet op peil is.

Ik train sinds 3 maanden bij Wu Dae. Het is erg gemoedelijk en toch word ik op een hele prettige manier uitgedaagd om het beste uit mijzelf te halen. Wing Chun is verslavend. Tijmen van der Meer

Wing Chun Kung Fu leraar worden

Het is bij sportschool Wu Dae ook mogelijk om een opleiding te volgen tot Wing Chun Kung Fu leraar. Hier is uiteraard wel de nodige training en ervaring voor vereist. Maar wij staan voor je klaar om je te helpen de titel van leraar te behalen. Onze Kung Fu leraren zijn getraind om te zorgen dat jij deze uitdaging met vlag en wimpel kan overwinnen.

Gratis proefles Wing Chun

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs bij onze Kung Fu training in Haarlem voor een proefles. Je kunt dan de sfeer in onze sportschool proeven en lekker meedoen. Wedden dat de Wing Chun les je bevalt? Als je lid wordt hebben we nog een extra voordeeltje voor je.

De eerste maand van je lidmaatschap betalen wij voor je. Schrijf je dus snel in >

Sportcentrum Wu Dae Haarlem
4.7
Based on 20 reviews
powered by Google
Tijmen van der Meer
Tijmen van der Meer
10:55 17 Nov 19
Ik train sinds 4 maanden bij Wu Dae en ben ook begonnen met de Lerarenopleiding. Het is verslavend en daarom train ik... wel 3/4 per week. Dat lukte me eerder met andere sporten niet om vast te houden. Ik vind het gaaf dat het zo onderbouwd is en dat je snel progressie ziet bij jezelf en andere. Er is altijd wat te verbeteren. Verder geeft het me veel rust en ga ik altijd met een lekker leeg hoofd naar huis. De groep is erg sociaal en vriendelijk. Iedereen helpt elkaar verder. Kom gerust een gratis proefles mee doen. Je kunt op alle dagen terecht behalve woensdag en zondag. Tevens kun je andere groepslessen volgen, ik heb Pilates en Tai Chi ook al geprobeerd. Zeker leuk om af te wisselen.lees meer
Sylvia Timmerman
Sylvia Timmerman
14:39 09 Jun 19
Goede indruk, fijne lessen!
Juf Berna
Juf Berna
06:12 20 May 19
De beste sportschool van heel Nederland! Ruimte voor ontwikkeling van lichaam én geest, goed voor je zelfvertrouwen,... fantastische leraren en een fijne, vertrouwde sfeer! Alles wat een sportschool nodig heeft om je een stapje verder te helpen.lees meer
Jeroen Brouwer
Jeroen Brouwer
14:34 09 Jan 19
Ontzettend fijne plek waar aandacht is voor iedereen.
Ruben van Dijk
Ruben van Dijk
20:54 29 Aug 18
Kwaliteit en gezelligheid voor iedereenTwee jaar geleden ben ik begonnen met Wing Chun Kung Fu bij sportschool Wu... Dae. Ik was meteen gegrepen door de "no nosense" style en train sinds dien fanatiek meerdere keren per week mee. Even later ben ik begonnen aan de opleiding tot leraar in Wing Chun, waarbij nog dieper wordt ingegaan op de techieken en details van de vaardigheden.Wat gelijk opvalt bij Wu Dae is de gezellige en gemoedelijke sfeer die er heerst. De leraren en leerlingen zijn vriendelijk en motiverend en er is veel persoonlijke aandacht. Er wordt geluisterd naar de input van leerlingen en je kan altijd even terecht als je een vraag hebt. Van de andere lessen hoor ik dezelfde positieve verhalen, hoewel ik die zelf nog niet geprobeerd heb.Al met al is Wu Dae een kleine, intieme sportschool met een uitgebreid aanbod. Voor ieder wat wils en iedereen is welkom.Als je twijfelt kom je gewoon even langs voor wat extra informatie of je maakt een afspraak voor een gratis proefles.lees meer
Bekijk alle beoordelingen

ROOSTER LESTIJDEN

MAANDAG: 20:15 – 21:45
DINSDAG: 20:15 – 21:45
DONDERDAG (opleiding:) 19:00 – 20:15
DONDERDAG: 20:15 – 21:45
VRIJDAG: 20:15 – 21:45
ZATERDAG (10-80 jaar): 16:30 – 18:00

KOSTEN

1x p/w (les 90 min) € 49 ,- p/m
Onbeperkt (90 min) € 69 ,- p/m

*Het Body&Mind lespakket bestaat uit: Tai Chi, Dahn Yoga, Iyengar Yoga, Pilates, Kettlebell, Essentrics, Zumba Fitness, Chi Neng Qigong, Body shape.